Ministrul Culturii, întâlnire cu ambasadoarea SUA în România: „Am abordat subiecte esențiale legate de industria cinematografică, valorificarea artei prin organizarea de expoziții și proiecte comune între țările noastre”

Raluca Turcan, ministru al Culturii, s-a întâlnit, astăzi, cu Excelența Sa Kathleen F Kavalec, ambasadoarea SUA în România. Discuțiile au vizat dezvoltarea de proiecte culturale între cele două țări și menținerea colaborării active între artiști, instituții de cultură și comunități.

„Am avut astăzi o discuție foarte bună cu Excelența Sa, Kathleen F Kavalec, ambasadoarea Statelor Unite ale Americii în România, ce a vizat o serie de proiecte culturale de interes comun. Am abordat subiecte esențiale legate de industria cinematografică, valorificarea artei prin organizarea de expoziții și proiecte comune între țările noastre. Am exprimat ferm, în calitate de ministru al culturii, dorința noastră de a dezvolta proiectele culturale dintre cele două țări și de a menține o colaborare activă între artiști, instituții de cultură și comunități. În lumina repornirii programului de cashrebate, colaborarea între cele două state în domeniul producției de film rămâne o prioritate pe agenda comună. Această inițiativă reprezintă nu doar o oportunitate de a stimula industria cinematografică, ci și un exemplu concret al colaborării strânse între România și Statele Unite ale Americii”, a transmis Raluca Turcan, pe pagina oficială de Facebook.

Conform ministrului Culturii, prin astfel de oportunități de cooperare, relațiile diplomatice și culturale dintre cele două țări au cunoscut o evoluție semnificativă în ultimii ani.

„Acestea sunt parte a fundamentului viitorului comun axat pe încredere și parteneriat strategic”, a mai spus Turcan.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.