VIDEO| Ziua Sindromului Down, sărbătorită la Sibiu de zâne, cavaleri, albinuțe și căpșuni

21 martie este Ziua Sindromului Down. Adică a oamenilor speciali. Ziua Sindromului Down a fost sărbătorită a fost celebrată la Sibiu printr-o paradă de costume.


Parada a pornit din Parcul ASTRA, începând cu ora 16, și a avut ca itinerariu strada Bălcescu – Piața Mare – Parcul Tineretului. Pentru a organiza acest eveniment, Asociația „Împreună pentru Ștefan” a atras alături mai multe organizații precum Interact, Rotaract, Clubul Rotary și Asociația Filantropia Ortodoxă Sibiu , Hotel Împăratul Romanilor și patiseriile Scufița Roșie.

În România, această zi a fost celebrată începând din 2006 cu scopul de a informa și de a atrage atenția societății și autorităților asupra acestui sindrom, pentru dezvoltarea toleranţei şi deschiderii faţă de incluziunea socială a persoanelor cu sindrom Down.

Zâne, cavaleri, albinuțe…

Costumați în zâne, cavaleri, căpșuni și albinuțe, copiii, alături de părinți și de voluntari, au defilat pe strada Nicolae Bălcescu unde au primit gogoși din partea reprezentanților Patiseriei Scufița Roșie. Împăratul Romanilor le-a oferit participanților cafea și copilașilor suc.

În Piața Mare a Sibiului, cei mici diagnosticați cu acest sindrom și-au prezentat costumele eliberând în aer baloane în culorile specifice sindromului Down galben și albastru.

Punctul final al paradei a fost unul plin de adrenalină pentru cei mai curajoși dintre participanți.

Zece motocicliști i-au așteptat cu motoarele ambalate în Parcul Tineretului pe cei mai îndrăzneți pentru a-i plimba pe două roți.

Sindromul Down este o boală genetică cromozomială ce afectează aproximativ unul din o mie de copii. Gradul de dizabilitate diferă de la o persoană la alta şi este greu de apreciat în momentul naşterii, cum va evolua manifestarea acestei boli în viitor. Persoanele cu Sindrom Down au trăsături fizice și caracteristici distincte şi, deşi sindromul Down este permanent, majoritatea celor afectaţi, beneficiind de o îngrijire adecvată, pot duce o viaţă normală şi activă.

„Le mulțumim în mod deosebit doamnei director Crișan Alexandra de la Scufița Roșie Sibiu -Deva și domnului director Ștefan Rezeanu de la Hotel Împăratul Romanilor. Și părintelui Adrian Roman, consilierul social al Ahiepiscopiei Sibiului!Datorită lor, copiii s-au bucurat de mici bunătăți”, au precizat organizatorii.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.