Cuferele călătoare, în vizită la elevii din școlile sibiene

Atelierele și proiectele în Muzeul ASTRA încep să prindă tot mai multă putere, în aceste zile luând startul proiectul ”Centrul de activități și resurse regionale – Restaurarea și revitalizarea monumentului istoric Casa Artelor!”.

Începând din această săptămână, elevi ai școlilor gimnaziale din Sibiu au avut spre găzduire cufărul cu lut, lemn și cufărul cu lână, prin materialele pregătite copiii având  posibilitatea să cunoască mai bine meșteșugurile și să respecte munca meșteșugarilor, să înțeleagă tradițiile și importanța lor pentru poporul român. Vor urma alți elevi din 27 de clase primare din Sibiu, Rășinari și Șura Mică, care vor experimenta cufărul călător și își vor alege una dintre cele 5 teme pregătite- lut, lemn, lână, fibre vegetale sau pânză.

”Am dat startul programului educațional dezvoltat de Muzeul ASTRA în cadrul proiectului Centrul de activități și resurse regionale – Restaurarea și revitalizarea monumentului istoric Casa Artelor! Cufărul cu lut, lemn și cufărul cu lână sunt gazduite, începând din această săptămână, de catre elevi ai școlilor gimnaziale din Sibiu. Cu ajutorul obiectelor și a materialelor educationale pregătite, copiii, sprijiniți de cadrele didactice, vor înțelege legătura dintre meșteșuguri și obiectivele de dezvoltare durabilă, precum și conexiunea dintre resursele naturale și viața sustenabilă. Respectul față de muncă, cunoașterea meșteșugurilor și a meșterilor care fac posibilă transmiterea tradițiilor, educația transdisciplinară și învățarea prin descoperire sunt elementele cheie ale acestui program educațional. În următoarea perioadă, 27 de clase primare din Sibiu, Rășinari și Șura Mică, vor experimenta cufărul călător, alegând una dintre cele 5 teme pregătite- lut, lemn, lână, fibre vegetale sau pânză”, au transmis reprezentanții Muzeului ASTRA.

 

Sursa foto: facebook Muzeul ASTRA

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.