Școala din Gura Râului a avut oaspeți de seamă: doi miniștri i-au trecut pragul, vineri dimineață

Ministrul Culturii, Raluca Turcan și ministrul Educației, Ligia Deca au ajuns vineri, la prima oră, în Gura Râului, pentru a vizita unitățile de învățământ de elită, din localitate.

Întâmpinate de primarul Gheorghe Călin cu pâine și sare, cele două reprezentante ale Guvernului au vizitat cele trei clădiri: cea în care funcționează ciclul gimnazial, recent renovată și dotată modern, grădinița cu program prelungit (și ea reabilitată și dotată cu toate cele necesare) și clădirea aflată în curs de reabilitare cu fonduri alocate din PNRR, imobil în care funcționează clasele I-IV.

”Am vizitat, astăzi, alături de ministrul Educației, dna Ligia Deca, Școala Gimnazială “Aurel Decei” și grădinița cu program prelungit, din Gura Râului, care ocupă în acest moment loc fruntaș în topul celor mai moderne unități de învățământ din România. Aici, elevii și comunitatea, în ansamblu, se bucură de beneficii semnificative, în urma modernizării complete prin fonduri PNRR și de la bugetul local, care au îmbunătățit infrastructura educațională și condițiile de învățare într-o școală modernizată la standarde europene. Îl felicit pe primarul Gheorghe Călin pentru angajamentul ferm în serviciul comunității. In mandatul lui, localitatea Gura Râului s-a dezvoltat prin multe proiecte de investiții în educație, infrastructură și sănătate. O felicit, de asemenea, pe doamna directoare Anca Botoroagă, împreună cu cadrele didactice ale școlii, pentru felul în care îsi asumă, zi de zi, modelarea viitorului celor aproape 500 de copii”, a scris ministrul Culturii, Raluca Turcan, pe pagina se de socializare.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.