Prima zi Air Schengen la Aeroportul Internațional Sibiu. Primii pasageri au venit din München

Aeroportul Internațional Sibiu salută decizia istorică luată de Comisia Europeană, prin care România devine Stat membru al Spațiului Schengen cu drepturi depline în ceea ce privește frontierele aeriene (aeroporturi) și maritime (porturi la Marea Neagră), începând de astăzi, 31 martie.

În ziua inaugurării Air Schengen la Aeroportul Internațional Sibiu, primii pasageri care au beneficiat de noua organizare a fluxurilor, care a facilitat accesul către zona de intrare în țară și către zona de pre-îmbarcare fără necesitatea efectuării controlului de frontieră, au fost cei care au călătorit alături de compania Lufthansa dinspre și spre München, la orele 00:57, respectiv, 06:10.

„Totul a decurs conform așteptărilor. Pe această cale, mulțumim colegilor din cadrul sectorului Poliției Frontieră Sibiu, precum și colegilor din cadrul Ministerului Afacerilor Interne pentru modul în care s-au mobilizat și adaptat noului mod de procesare al pasagerilor. Aeroportul Internațional Sibiu este dedicat îmbunătățirii continuă a serviciilor oferite și asigură pasagerii că va continua să implementeze măsuri menite să optimizeze experiența lor de călătorie”, transmit reprezentanții Aeroportului din Sibiu.

Statele membre Schengen sunt: Austria, Bulgaria, Belgia, Cehia, Croația, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Regatul Țărilor de Jos, Polonia, Portugalia, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Ungaria, precum și Elveția, Islanda, Norvegia și Liechtenstein.

În continuare sunt posibile verificări polițienești ale identității, pentru stabilirea situației legale a persoanelor. Toate persoanele vor avea nevoie în continuare de un document de călătorie valabil.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.