Drumeție la brândușe, invitația „Anii Drumeției” de duminică

Au apărut brândușele și sibienii sunt chemați să le admire în toată speldoarea lor, duminică, 7 aprilie, într-o drumeție de dificultate medie, pe o distanță de 13 km.

”Drumeție la brândușe: cabana Suru” este excursia pe care Anii Drumeției le-a pregătit-o sibienilor duminică, 7 aprilie. Este o drumeție potrivită doar persoanelor cu condiție fizică medie sau bună și copiilor de minim 10-12 ani care au experiență la munte.

Întâlnirea excursioniștilor va avea loc duminică, 7 aprilie, la ora 8:00, în parcarea magazinului DECATHLON, din Shoping City Șelimbăr. De acolo va urma deplasarea cu mașinile personale, pe ruta: Sibiu – Sebeșu de Sus, unde se vor parca mașinile aproape de ieșirea din sat spre Valea Moașei.

”Dragi drumeți, vom porni din partea nordică a comunei Sebeșu de Sus, de la cascadă (unde vom parca o parte din mașini), și vom continua pe Valea Moașei încă 4 km, apoi vom parca restul mașinilor. De aici vom continua pe jos. După cca. încă 3 km parcurși pe vale, vom începe o urcare abruptă în serpentine urmând punctul roșu, spre Est, către Cabana Suru. Ajunși aici vom face o pauză binemeritată, de 1-1,5 ore și ne vom bucura din plin de brândușele care cresc în jurul cabanei dar și de ceea ce ne-am pus pachet de acasă sau de ceea ce putem comanda din oferta de la cabană. Vom porni după ce ne odihnim puțin, spre nord, pe triunghi roșu, în coborâre pe Muchia Moașei și, după încă 3,5 ore vom ajunge înapoi, la intrare în Sebeșu de Sus”, au transmis reprezentanții Anii Drumețeie.

Echipamentul necesar drumeției trebuie să cuprindă: ghete de drumeție înalte, cu talpă aderentă, pe cât posibil impermeabile; haine adaptate sezonului, inclusiv un ultim strat impermeabil; tricou sau bluză de corp de schimb; rucsac mic de tură, sticlă cu ceai cald / apă, minim 1 l., ochelari de soare; gustare pentru pauzele de pe traseu (sunt recomandate un sandviș, foetaj și ceva dulce – ciocolată sau baton energizant). Bețele de trekking și parazăpezile nu ar trebui să lipsească.

Ghid este Dumitru TROANCA – ghid montan de turism, contact: 0722-177.001.

 

Sursa foto: facebook Anii Drumețeie

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.