Primarul comunei Gura Râului, după vizita celor doi miniștri: „Onorat de prezența oficialităților care au apreciat în mod deosebit frumoasele noastre realizări din domeniul educației!”

“Școala este o clădire cu patru pereți în care se află viitorul”, spunea, cândva, criticul Lon Watters. Viitorul copiilor din Gura Râului este asigurat într-o școală modernă, cu dotări de ultimă generație, iar la finalul săptămânii trecute a primit vizita a doi miniștri, respectiv a Ligiei Deca, ministrul Educației, și a Ralucăi Turcan, ministrul Culturii.

„Vreau să cred că, întotdeauna, unde școala prosperă, totul prosperă. Școala Gimnazială Aurel Decei- Gura Râului a fost vizitată în 29 martie de către doi miniștri ai Guvernului României. Onorat de prezența doamnei Raluca Turcan, Ministrul Culturii, a doamnei Ligia Deca, Ministrul Educației, și a altor oficialități sibiene, care au apreciat în mod deosebit frumoasele noastre realizări din domeniul educației. Modernizarea școlilor, a grădiniței, bucuria citită pe chipul elevilor care învață în condiții deosebite, profesionalismul dascălilor și o conducere exemplară a școlii noastre, au fost toate apreciate de către oaspeții noștri. Toate acestea sunt rezultatul unei bune colaborări între Primăria Gura Râului, Consiliul local Gura Râului și Școala din Gura Râului. Mulțumesc tuturor celor implicați în frumoasele proiecte educaționale din comuna noastră!”, a transmis Gheorghe Călin, primarul comunei Gura Râului.

Cei doi miniștri au fost întâmpinați la unitatea de învățământ din Mărginimea Sibiului cu pită și sare și au vizitat, ulterior, sălile de clasă, stând de vorbă cu cadrele didactice și elevii Școlii.

„Am vizitat, alături de ministrul Educației, dna Ligia Deca, școala gimnazială “Aurel Decei” și grădinița cu program prelungit, din Gura Râului, care ocupă în acest moment loc fruntaș în topul celor mai moderne unități de învățământ din România. Aici, elevii și comunitatea, în ansamblu, se bucură de beneficii semnificative, în urma modernizării complete prin fonduri PNRR și de la bugetul local, care au îmbunătățit infrastructura educațională și condițiile de învățare într-o școală modernizată la standarde europene. Îl felicit pe primarul Gheorghe Călin pentru angajamentul ferm în serviciul comunității. In mandatul lui, localitatea Gura Râului s-a dezvoltat prin multe proiecte de investiții în educație, infrastructură și sănătate. Felicit, de asemenea, pe doamna directoare Anca Botoroagă, împreună cu cadrele didactice ale școlii, pentru felul în care își asumă, zi de zi, modelarea viitorului celor aproape 500 de copii”, a scris pe Facebook Raluca Turcan.

„Mi-am luat energia, la începutul vizitei în județ, de la copiii Școlii Gimnaziale Aurel Decei, din Gura Râului. Am găsit acolo o comunitate educațională extraordinară, care se bucură de o școală modernă, reabilitată în 2022 cu sprijin de la autoritatea locală, dotată apoi cu fonduri din PNRR. Un exemplu de implicare pentru comunitate – copiii se bucură de activități care au ca scop creșterea participării școlare și reducerea abandonului școlar, finanțate prin PNRAS. Beneficiază, de asemenea, de o masă la școală, prin Programul Național Masă Sănătoasă. Dincolo de beneficiul măsurilor sau al programelor dispuse de la nivel central, fiecare dintre adulții cu care copiii interacționează în școală contribuie în mod esențial la starea lor de bine. Și mă bucur mult să pot spune că aici am găsit atât de multă dorință de bine la oamenii școlii. Mulțumesc pentru exemplul de “așa da”!”, a transmis și Ligia Deca, ministrul Educației, pe pagina oficială de Facebook.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.