Sibienii, chemați la o tură cu bicicleta pe traseul Mocănița – Valea Hârtibaciului

Primăvara și-a intrat pe deplin în drepturi, vremea frumoasă fiind ingredientul principal al unei plimbări cu bicicleta.

Sibienii sunt chemați să dea o tură cu bicicleta, duminică, 7 aprilie, pe un traseu pregătit de Anii Drumeției: traseul Mocănița – Valea Hârtibaciului. Este o invitație pentru familiile cărora le plac deplasările cu bicicletele, fiind un traseu ușor, pe o distanță de 25 km, cu o diferență de nivel de 200 m.

”Dragi drumeti, ne vom întâlni dumnică, 7 aprilie, la ora 10.00 în faţa Bisericii Evanghelice din cartierul Guşteriţa. Vom porni pe biciclete spre nord și vom urma drumul pietruit spre Adăpostul de Câini din Dealul Gușterița. De la Adăpostul de Câini vom continua pe drumul de țară care ne conduce spre drumul județean Sibiu – Agnita.
Traversăm drumul județean și continuăm spre sud pe drumul care ne conduce spre o fermă de animale. De aici coborâm pe un drum de țară având în față panorama Munților Făgăraș. Traseul urcă apoi printr-o pășune spre o pajiște cu stejari seculari. În scurt timp intrăm în pădure și începem să coborâm pe un drum forestier până ce întâlnim linia ferată îngustă a Mocăniței de pe Valea Hârtibaciului. Urmăm linia Mocăniței în aval de râul Hârtibaciu până la o poiană cu un stejar secular în mijlocul ei. Natura sălbatică a Văii Hârtibaciului ne înconjoară din toate părțile. După o scurtă pauză de povești în poiana cu stejar continuăm drumul către vest pe drumul de țară ce merge paralel cu râul Hârtibaciu având în față munții Lotrului și Cindrel. Ajungem în satul Mohu pe care îl traversăm și continuăm pe drumul nou asfaltat până la podul de la Bungard peste autostradă. Traversăm podul și intrăm în Șelimbăr iar de aici în scurt timp ajungem în Sibiu. Durata turei de biciclete: aproximativ 5 – 6 ore (cu o pauză pe Valea Hârtibaciului). Deoarece vom străbate în proporție de 80% drumuri de țară și forestiere, recomandăm pentru această tură biciclete de tip Mountain-bike, Gravel, Ciclo-cross sau Electrice. Nu sunt potrivite bicicletele de oraș sau bicicletele tip cursieră cu roți subțiri! Tura este potrivită persoanelor cu un minim de condiție fizică și copiilor de minim 6 ani, care au mai făcut ture mai lungi de bicicletă”, au transmis reprezentanții Anii Drumeției.

Echipament necesar: haine adaptate sezonului, inclusiv o geacă de ploaie; casca de biciclist; rucsac de tură; sticlă cu apă, minim un litru; gustare pentru o pauză la jumătatea traseului.

Drumeția costă 70 lei/adult sau copil peste 14 ani, 20 lei pentru copiii de minim 6 ani. Ghid va fi Proca Mihai – ghid local și național de turism, contact: 0720-003.332.

Sursa foto: facebook Anii Drumețeie

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.