Cea mai importantă slujbă a creștinătății – Liturghia, sursa de inspirație în expoziția ”Amintiri pentru Dumnezeu”

Muzeul Municipal ,,Regina Maria” din Iași și Muzeul Național Brukenthal din Sibiu organizează expoziția ,,Amintiri pentru Dumnezeu”, semnată de artistul Horia Țigănuș.

”Amintiri pentru Dumnezeu” este expoziția care ne dovedește că spiritualitatea poate fi transpusă și înțeleasă cu ajutorul culorii, lucările de pictură și sculptură, ale artistului, având drept sursă de inspirație cea mai importantă slujbă a creștinătății – Liturghia.

”Expozitia aceasta are, în centrul ei, o serie de lucrări care țin de cele ce se întâmplă la fiecare Liturghie, dar noi ne aducem aminte de ele, mai ales în vremea acesta, înainte de Paști […]. Așa am crescut, pe lângă Altar. Apoi m-am făcut ,,mare”, și m-am dus să risipesc averea. Dus-și-întors pe drumul acesta, niciodată ajuns la liman … m-am cutremurat de fiecare dată când am auzit cântarea aceasta: ,,Osana, osana…” . De fiecare dată îi ,,văd” pe cei care flutură ramuri de finic, aștern laude și speranțe în calea lui Iisus, la intrarea în Ierusalim… ca peste câteva zile, tot ei, să-L hulească și să-L scuipe pe Drumul Crucii”, a spus Horia Țigănuș.

Vernisajul expoziției va avea loc joi, 4 aprilie, la Muzeul Municipal ,,Regina Maria” din Iași, de la ora 17:00. Evenimentul va fi prezentat de dr. Aurica Ichim și de dr. Alexandru – Constantin Chituță, curatorii expoziției. Expoziția va putea fi vizitată până pe data de 7 mai 2024.

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.