IN|SHADOW, expoziția artiștilor Viorica și Gheorghe Iacob, la Palatul Brukenthal

 Sala de expoziții temporare a Muzeului Național  Brukenthal va găzdui expoziția IN|SHADOW a artiștilor Viorica și Gheorghe Iacob.

”Viorica Iacob aduce în fața sibienilor lucrări cu structură geometrică în valențe  monocrome din seria  Pământ  arat, selecția extinzându-se către mai multe medii și tehnici specifice  procesului de lucru al artistei: pictură, grafică  și tapiserie. Lucrările semnate de Gherghe Iacob pot fi asimilate în seria compozițiilor care au drept element central modulații cromatice abstracte, geometrizante, dar și câteva  exemple  de sculpturi care  urmăresc aceeași structurare formală (două sculpturi din seria Antropomorfisemelor Abstractizate). În cazul lui Gheorghe Iacob vorbim despre compoziții  de mari dimensiuni cu forme și cromatică aerată, volatile, aproape non-gravitaționale care creează iluzia verticalității, iar lucrările Vioricăi Iacob se înscriu la polul opus propunând structuri vizuale dense, cu culoare frământată, telurice, compoziții solidificate, profund gravitaționale care se  spiritualizează  prin prezența  unei discrete  forme de smerenie care se reflectă atât în operă cât și  în prezența  publică  a artistei. Expoziția organizată la Muzeul Național Brukenthal reprezintă un pas important în demersul fundației de a promova activitatea artistică impresionantă a celor doi artiști și va aduce în atenția iubitorilor de cultură o selecție de lucrări care se înscriu în arii și cercetări vizuale asemănătoare dar totuși diferite, trădând interese și abordări complementare sau chiar contrastante  între cei  doi artiști”, au transmis reprezentanții Muzeului Brukenthal.

Vernisajul expoziției va avea loc vineri, 5 aprilie, ora 17:00, în sala de expoziții temporare, curtea a doua a Palatului Brukenthal. Expoziția va putea fi vizitată între 5 – 30 aprilie. Curatori sunt Ana Negoiță și Alexandra Runcan.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.