VIDEO| Accesul în Filarmonica de Stat Sibiu, dinspre strada Cetății, restricționat. Care este cauza

Melomanii ce doresc să participe în luna lui Prier la evenimentele Filarmonicii de Stat Sibiu trebuie să știe că accesul în instituție s-a schimbat.

Intrarea dinspre strada Cetății este temporar restricționată, din cauza unor lucrări de reparații.
„În luna aprilie, accesul în sediul Filarmonicii dinspre strada Cetății este temporar restricționat, pentru efectuarea unor lucrări de reparații pe esplanadă. Intrarea se face exclusiv pe la casa de bilete. Vă mulțumim pentru înțelegere!”, au transmis reprezentanții Filarmonicii de Stat Sibiu.

Primul concert al lunii aprilie este programat joi, de la ora 17. În rol principal va fi Marc Coppey, dirijor și solist, la violoncel. Violoncelistul Marc Coppey a cântat pentru prima dată alături de orchestra Filarmonicii din Sibiu pe 17 februarie 2022, sub bagheta maestrului Cem Mansur.

Recunoscut pentru interpretarea solistică de excepție, proiectele ample în domeniul muzicii de cameră alături de cei mai apreciați muzicieni ai momentului, dar și eforturilor pentru dezvoltarea literaturii de profil, Marc Coppey este considerat unul dintre cei mai importanți violonceliști la nivel mondial. În plus, se bucură de un prestigiu din ce în ce mai mare pe scena internațională și în calitate de dirijor.

Marc Coppey cântă la un violoncel construit în atelierul venețian Matteo Gofriller, în 1711, cunoscut drept „Van Wilgenburg”, și locuiește la Paris.

 

1 Comment
  • Multumesc pentru informatie! Si eu abia astept sa particip la concertele Filarmonicii de Stat Sibiu in luna aprilie. Nu stiam ca, din cauza unor lucrari de reparatii, accesul in institutie s-a schimbat temporar. Sunt sigur ca Marc Coppey va oferi o interpretare extraordinara alaturi de orchestra noastra. Cu siguranta va fi un spectacol impresionant! Abia astept sa-l aud cantand la violoncelul sau de 300 de ani. Aceasta luna va fi cu adevarat speciala pentru melomanii din Sibiu!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.