VIDEO| Gheorghe Călin, în ultima ediție a „Bujorului de Munte” în calitate de primar: „Plec cu fruntea sus de la conducerea Primăriei, dar asta nu înseamnă că nu putem pune umărul la ceea ce urmează în Gura Râului!”

Festivalul „Bujorul de Munte” a ajuns la cea de-a XX-a ediție, weekendul trecut. Aceasta a fost și ultima ediție a evenimentului, în care Gheorghe Călin reprezintă Festivalul în calitate de primar al comunei. Acesta speră ca noua conducere a Primăriei să continue tradiția „Bujorului de Munte”, asigurând cetățenii de tot sprijinul său, în calitatea pe care o va avea în viitor.

„Plec cu fruntea sus de la conducerea Primăriei, dar asta nu înseamnă că nu putem pune umărul la ceea ce urmează în Gura Râului. Suntem mândri de ceea ce am înfăptuit. De la prima ediție, noi, pensiunile și conducerea Primăriei de la acea vreme, am fost alături. Cred că acest festival va continua! Voi pune umărul în calitate de consilier sau ce funcție voi mai avea, să ducem acest festival să ajungă la a 50-a ediție și cât mai mult. E o sărbătoare a gurănilor, așteptată de toți gurănii și nu numai. Se știe de acest festival în toată România, dar și peste granițe. Cu siguranță noua conducere a Primăriei își va dori să continue acest festival minunat!”, a spus, pentru presă, Gheorghe Călin, primarul actual al comunei Gura Râului.

Anul acesta, la Gura Râului a fost dublă sărbătoare: două decenii de Festival „Bujorul de Munte” și 80 de ani ai Junilor Sibiului, care s-au format aici, în Gura Râului, de către maestrul Ioan Macrea.

„Este cel mai frumos și cel mai vechi ansamblu de dansuri tradiționale din România. Pentru noi, este o mândrie să fim parte la acest eveniment al Junilor și iată că toate cele frumoase se întâmplă la Gura Râului. La un calcul, ies 100 de ani! Ne bucurăm de asta, că încadrăm tot evenimentul la Gura Râului, acest colț de Rai, cum îmi place mie să spun”, a spus Gheorghe Călin.

Bujorul este o floare rară, care nu crește oriunde, ci doar la altitudini de peste 1.800 de metri. „În urmă cu 20 de ani, ne gândeam ce denumire să dăm festivalului pe care l-am inițiat noi, pensiunile, pe vremea aceea. Având această minunată floare, am socotit că ar fi potrivit să denumim astfel festivalul. Totodată, am format un ansamblu de dansuri de la 4-5 ani în sus care poartă aceeași denumire”, a mai explicat Gheorghe Călin.

Rămâneți aproape, pe Sibiul Azi! Urmează alte știri și povești din Gura Râului!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.