VIDEO| Aglomerație pe Valea Oltului, după redeschiderea tronsonului Boița-Lazaret pe timp de noapte. Peste 800 de arbori, tăiați într-o zi

Luni a fost prima zi de intervenție pe DN7 – Valea Oltului, unde circulația este închisă între orele 6 – 20, până în 9 august. Traficul pe Valea Oltului, zona Boița – Lazaret, s-a reluat, luni seară, cu dificultate, zeci de mașini așteptând ca circulația să poată fi posibilă. O rută alternativă spre Sibiu este Valea Prahovei, dar și aici traficul s-a desfășurat cu dificultate, șoferii trebuind să stea în cozi preț de câteva ore.

Pe DN7 – zona Boița – Lazaret, au început lucrările de defrișare.

„Lucrările de defrișare care au început astăzi au avut ca scop inclusiv asigurarea unor trasee la parcelele de pădure de pe zonele înalte ale versantului. Până în acest moment au fost deja tăiați peste 800 de arbori din cei aproximativ 20.000 de pe acest sector. În timpul operațiunilor au căzut pe carosabil cantități semnificative de pietre și masă lemnoasă. Acestea au fost îndepărtate pentru punerea în siguranță a drumului, astfel încât utilajele și autovehiculele să poată circula în perioadele temporare de timp stabilite pe timpul zilei (orele 7.30 – 8.00 și orele 16.30 – 17.00). Înainte de deschiderea circulației pe timpul nopții (orele 20.00 – 06.00), antreprenorul va lua măsuri de asigurare a zonelor defrișate și de punere în siguranță a drumului”, au transmis, luni, reprezentanții CNAIR.

În teren, au fost mobilizate opt excavatoare, un autogreder, patru încărcătoare grele, mai multe autobasculante și trei echipe specializate în tăierea masei lemnoase de pe versant.

„Deși lucrările se fac la baza versantului, au apărut deja căderi de bolovani și material lemnos pe partea carosabilă. Acestea vor fi din ce în ce mai dese și mai mari cantitativ odată cu avansarea lucrărilor care nu puteau fi executate sub trafic fără a pune în pericol viața celor care ar fi tranzitat această zonă”, arată CNAIR.

Rute alternative

În perioada 8 iulie – 9 august, pe DN 7 Pitești-Sibiu, pe tronsonul kilometric 242+600 metri – 250, în zona localității Boița, județul Sibiu, traficul rutier se va desfășura pe rute ocolitoare, după cum urmează:

Autovehiculele cu masa totală maximă autorizată > 7,5 tone, aflate în tranzit:

Pentru relația București – Veștem (Sibiu) și retur:
București → A3 → Ploiești → DN1A → Brașov → DN 1 → Veștem – intersecție cu DN 7;

Pentru relația Pitești – Brașov și retur:
Pitești → DN73 – A3 → Râșnov → Brașov;

Pentru relația București – A1 Simeria (precum și zonele de vest, centru și nord ale țării) și retur:
București → A1 → Pitești → DN7 → Râmnicu Vâlcea → DN67 → Târgu Jiu → DN66 → Simeria → Nod Rutier Simeria A1.

Totodată, pentru această relație sunt propuse și următoarele variante alternative:

– București → A1 → Pitești → DN65 – DEx12 → Craiova → DN6 → Filiași → DN66 → Târgu Jiu → DN66 → Simeria → Nod Rutier Simeria A1;

– București → A1 → Pitești → DN65 – DEx12 → Craiova → DN6 → Drobeta Turnu Severin → DN6 → Lugoj → A6 → Nod Rutier Lugoj A1.

Autovehiculele cu masa totală maximă autorizată < 7,5 tone pot utiliza ca variante de ocolire drumurile naționale și județene din proximitatea sectorului închis circulației pe DN7.

Participanții la trafic sunt rugați să urmărească indicatoarele rutiere din această zonă și să utilizeze și variantele de traseu propuse pe următoarele relații:

Făgăraș →DN1 → Șercaia → DN73A → Brașov și retur;
Făgăraș →DN1 → Șercaia → DN1S → Hoghiz → DN13 → Brașov și retur.

În perioada restricției de circulație, au fost stabilite intervalele orare 7:30 – 8:00 și 16:30 –17:00, în care executantul lucrărilor va ridica temporar măsura de închidere a traficului, pentru a permite tranzitarea sectorului de drum de către riveranii care lucrează în localitățile din proximitatea acestuia.

Trecerea autovehiculelor se va realiza sub supravegherea constructorului, astfel încât să fie eliminat riscul apariției oricărui eveniment care să pună în pericol integritatea participanților la trafic sau a personalului implicat în desfășurarea lucrărilor.

De asemenea, tot sub supravegherea constructorului, pe perioada instituirii închiderii circulaţiei pe sectorul de drum menţionat anterior, va fi permis accesul autovehiculelor cu regim de circulaţie prioritară, precizate la art.32 alin 2 lit. a) şi b) din OUG 195/2002, precum și autovehiculelor speciale de transport pacienți.

Concomitent, au fost demarate acțiuni pentru permiterea accesului pe DN10 Buzău – Brașov, a autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată de până la 30 de tone.

Măsura de închidere a circulației rutiere a fost instituită, zilnic, în intervalul orar 06:00 – 20:00, pentru derularea lucrărilor de defrișare versant, ce se impun a fi executate premergător construcției autostrăzii Sibiu – Pitești.

 

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.