„Burduf Challenge”, competiția de alergare montană ce s-a desfășurat sâmbătă la Râu Sadului, a adunat la start și un alergător pe patru lăbuțe. De altfel, Buddy, pentru că despre el este vorba, s-a clasat, alături de stăpânul său, Răzvan Morariu, pe locul al III-lea, la „Masculin”.
Răzvan Morariu s-a clasat, alături de Buddy, partenerul său, pe podium, în weekend, după ce au alergat 14 km cu succes.
Povestea lor de prietenie s-a legat de aproape șapte săptămâni, când Răzvan l-a găsit pe Buddy pe o stradă din Sibiu și l-a adoptat, devenind parte din familia sa.
„L-am găsit pe o stradă din Sibiu, l-am adoptat, l-am vaccinat. Are aproape un an, iar de vreo șapte săptămâni e cu mine. L-am adoptat și l-am luat cu mine la alergare în fiecare zi. Așa s-a antrenat pentru concurs. El nu știe, dar îl facem alergător!”, a spus Răzvan Morariu.
Cum a fost pe traseul de 14 km? „Prima parte a traseului a tras el de mine și era puțin dezamăgit că nu pot să alerg mai tare la deal, după care a fugărit niște oi, l-am potolit. În rest, am băut apă la punctele de hidratare. Ne-am simțit foarte bine împreună, am alergat bine!”, a povestit Răzvan.
Răzvan și Buddy au fost distinși cu locul al III-lea la „Burduf Challenge”. Pe lângă acest premiu, animăluțul va mai primi o răsplată: „O să primească o mâncare foarte bună, ceva cu carne. Și mai ieșim la o alergare să se joace cu alți câini! E foarte cuminte, nu se sperie decât de tobe!”.
„Burduf Challenge” a fost o invitație de a descoperi plaiurile frumoase din jurul colibelor, din zona subalpină a Munților Cindrel. Alergarea a presupus un circuit de 14 km pe poteci turistice marcate prin programul „Anii Drumeției” cu o diferență de nivel de peste 1.000 m și a trecut prin locuri cu priveliști spectaculoase.
Participanții au fost răsplătiți pentru efortul lor cu un brunch cu produse locale și premii în brânză. Locurile fruntașe au fost premiate cu câte un burduf de munte, proaspăt coborât de la stânele montane, specialitatea cea mai renumită a ciobanilor din Râu Sadului care practică cu mândrie transhumanța, precum și cu un platou din lemn, confecționat de un om al locului.
Din taxa de participare a alergătorilor, o treime din sumă va merge spre bugetul Școlii de Vară în care voluntarii împreună cu meșterii locali renovează colibele.
Acțiunea a fost organizată de Primăria Râu Sadului împreună cu Asociația My Transylvania, fiind cofinanțată de Agenda Culturală a Consiliului Județean Sibiu.