Din concediu, înapoi la sala de sport. Cum putem deveni tonici și plini de viață

După o perioadă de relaxare și indulgențe culinare în timpul concediului, revenirea la sala de sport devine esențială pentru a ne regăsi tonusul și vitalitatea. Kilogramele în plus și schimbările de sezon sunt motive perfecte pentru a reintegra rutina de exerciții fizice în viața noastră. Nu este nevoie de eforturi mari, ci doar de un pic de organizare și voință. În acest articol, îți vom prezenta câteva sfaturi esențiale pentru a-ți recupera rapid forma fizică după vacanță. Chiar dacă nu ai mai frecventat până acum sălile de fitness, este momentul ideal să începi, având în vedere beneficiile considerabile pentru sănătate și starea generală de bine. Fii pregătit să te întorci la sport și să îți redescoperi energia și vitalitatea!

Revenirea la sală după concediu e mai mult decât o provocare, mai ales după o perioadă de ralaxare și prea mult exces. Și atunci e nevoie de putere și voință să revenim la sport.

Dacă e vorba, însă, despre începători în ale mișcării, trebuie să luați în seamă câteva beneficii: îmbunătățirea sănătății, a stării de spirit, a odihnei, dar și creșterea energiei și dezvoltarea disciplinei și a motivației.

Mens sana in corpore sano”, spune un vechi dicton latin. Pornind de la el, înțelegem să avem grijă atât de corp, cât și de minte. Iar dacă până acum ne-am răsfățat cu vacanțe și am ieșit din rutina mișcării, e timpul să revenim la ea! În plus, poate că și toamna ne-ar îndemna să schimbăm sala de afară cu cea din interior.

Am stat de vorbă cu Alexandra Țichindelean, managerul Stay Fit Gym Sibiu, care a pus în evidență câteva motive pentru a revenii la sport dupa concediu.

“Da, revenirea la sala de fitness după concediu poate fi o provocare, mai ales după o perioadă de relaxare. Dacă ai avut o rutină bazată pe un program de sport, alimentație, rutina zilnică de munca, va trebui să o reiei, vrei nu vrei. Stabilirea unei rutine este esențială. Cumva, ea ne menține și starea de bine pe termen lung. După o vacanță, în care am făcut pauză de la antrenamente și ne-am bucurat de momente de relaxare, revenirea la rutina zilnică poate părea stresantă. Gândul de a te trezi la 7 dimineața și de a te întoarce la muncă poate fi descurajant. Cu toate acestea, sportul poate fi soluția pentru a depăși acest disconfort și a-ți redobândi energia și tonusul. Exercițiile fizice nu doar că ajută la arderea caloriilor, scăderea cortizolului, dar contribuie și la eliberarea hormonilor de fericire, ceea ce ne îmbunătățește starea de bine. Atunci când te întorci la sală, este important să îți restabilești obiective clare: poate vrei să slăbești, să îți dezvolți masa musculară sau pur și simplu să te menții activ și fericit în continuare. Aceste obiective te vor motiva să revii la sală. În general, reîntoarcerea la antrenamente după o perioadă de inactivitate înseamnă, adesea, să o iei de la zero, forța și tonusul tău au scăzut, dar și rezistența fizică. La motivare și disciplină însă, toată lumea are de lucrat. Revenirea la sală te ajută să redevii disciplinat sau să devii disciplinat, dacă nu ai fost până acum. Motivația, de bine, de rău, vine și pleacă. Cheia de fapt este disciplina. Daca nu ești disciplinat, nu vei reuși nici să te bucuri de progres. Un obicei bun se implementează în cel puțin 21 de zile”, spune Alexandra Țichindelean.

 

Mersul la sala de fitness reprezintă și o oportunitate de socializare.

„În general, oamenilor le place compania bună și socializarea. Sala de sport este un loc bun de socializare. Poate că începi să mergi singur, dar, pe parcurs, îți vei crea o mică comunitate și vei începe să socializezi. Sau poate găsești un partener de sport care te ajută atunci când motivația ta este scăzută. Deși, personal, recomand să te obișnuiești să faci sport pe cont propriu, pentru că astfel nu vei fi afectat nici de programul celorlalti și nu vei “simți” nici delăsarea – lenea e contagioasă”, ne transmite Alexandra.

„Este important să faci din sport o parte integrantă a vieții tale”

Un alt motiv de a te întoarce la sport este îmbunătățirea stimei de sine.

“Un bun motiv pentru care ar trebui să te întorci la sport este îmbunătățirea stimei de sine. Dacă adaugi la sport și o alimentație echilibrată, vei observa îmbunătățiri semnificative în starea ta de bine și în sănătate. Este important să faci din sport o parte integrantă a vieții tale, pentru a-ți menține sănătatea și vitalitatea pe termen lung. Când faci mișcare, îți oferi șansa să îți construiești corpul dorit și să te simți mai bine în pielea ta. Faptul că investești timp și efort în propriul corp, automat îți va crește aprecierea de sine. Și, să fim sinceri, ne pasă de cum arătăm – nu putem să ne mințim. Dacă ne raportam strict la sănătate, știm că sportul ajută la menținerea unei stări generale bune și o bună funcționare a inimii, iar dacă adaugi la sport și o alimentație echilibrată și moderată, vei observa îmbunătățiri semnificative. Este important ca sportul să facă parte constant din viața noastră”, adaugă Alexandra.

Mulți dintre oameni poate sunt tentați să invoce motivul lipsei de timp.

“Cam toată lumea spune că nu are timp. Dar ar trebui să avem timp să ne facem un program! Dacă îți organizezi timpul, vei descoperi că poți găsi timp pentru alte activități importante pentru tine. În acest sens, sala de sport ar trebui considerată o oportunitate de a investi în tine și de a-ți dedica timp pentru propria persoană”, mai spune Alexandra.

 

Motive pentru care este indicat să revenim la sală, după concediu:

  • Refacerea rutinei:

Faptul că reiei treptat pașii spre a face sport si de a avea o alimentație mai echilibrată , e deja un început.

Menținerea unei rutine sănătoase este esențială pentru starea de bine pe termen lung.

 

  • Recuperarea formei fizice:

După o pauză, poate simți că ai pierdut din formă, forță sau rezistență.

Antrenamentele regulate te vor ajuta să recuperezi mai repede progesul pierdut și să îți depășești limitele anterioare.

 

  • Motivare și disciplină:

Revenirea la sală te ajută să îți regăsești disciplina și te motivează să continui să îți îndeplinești obiectivele. Cheia succesului este consecvența și dorința de a progresa pas cu pas.

 

  • Starea de bine mentală:

Exercițiile fizice întăresc sistemul imunitar, scad cortizolul, nivelul de stres și eliberează endorfinele – hormonii fericirii.

Îți pot îmbunătăți starea de spirit și îți pot oferi un sentiment de împlinire și stare de bine încă de la primul antrenament.

 

  • Îmbunătățirea sănătății:

Sportul te ajută să menții o inimă sănătoasă, să îți îmbunătățești circulația și să previi diverse afecțiuni. Dacă ai făcut excese în concediu, este un mod bun de a reveni la un stil de viață echilibrat.

 

  • Obiective personale:

Dacă ai un obiectiv specific, cum ar fi slăbirea, creșterea masei musculare sau îmbunătățirea rezistenței, revenirea la sală te va ajuta să te reorientezi și să îți continui progresul.

 

  • Socializare și energie pozitivă:

Dacă ai prieteni la sală sau îți place să te antrenezi într-un grup, revenirea îți va aduce oportunități de socializare și energie pozitivă.

 

  • Îmbunătățireasomnului:

Exercițiile regulate contribuie la un somn mai profund și mai odihnitor, ajutându-te să te recuperezi mai bine după activitățile de zi cu zi.

 

  • Îmbunătățirea stimei de sine:

Faptul că te întorci la sală îți arată că îți pasă de sănătatea și de bunăstarea ta.

 

Indiferent de motivele pe care le ai, important este să îți găsești motivația și să te bucuri de fiecare progres!

 

Stay Fit Gym Sibiu are trei locații în Sibiu, respectiv pe strada Malului nr. 8, dar și în cele două mari centre comerciale: la Shopping City Sibiu și Promenada Sibiu.

Pe lângă sălile clasice de fitness, dotate cu aparatură de ultimă generație, iubitorii sportului au la dispoziție și diferite clase, printre care Zumba, Cycling, PUMP, Step & Tone, Brazilian Butt, Pilates etc. De altfel, e ușor să îți faci rezervare la una dintre ele, pentru că poți descărca aplicația celor de la Stay Fit.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.