Turnu Roșu, singura comună din județ care nu face parte din ACoR. Președintele Valentin Ivan: „Am vorbit cu primarul ales. Și-a luat un angajament ferm”

După cum îi spune și numele, ACoR are menirea de a reuni toate comunele din județ, fiind, împreună, mai puternice, prin implicare și colaborare în bune practici. Deși ar fi trebuit ca din această asociație să facă parte toate comunele din Sibiu, există una care nu a aderat încă: Turnu Roșu.

Întrebat de Sibiul Azi despre situația de la Turnu Roșu, Valentin Ivan, președintele Asociației Comunelor din România – filiala Sibiu, a menționat că a stat de vorbă cu primarul ales, Andreea Anghel, pentru ca aderarea să se producă cât mai iute.

„Pentru aderare, trebuie hotărâre de Consiliu Local. Am vorbit cu primarul ales, Andreea Anghel. Mi-a plăcut, și-a luat un angajament ferm. I-am transmis acest mesaj încă de la hramul Mănăstirii din Turnu Roșu, când am cunoscut-o prima dată oficial. I-am spus implicit doamnei Lasconi, alături de care a fost însoțită”, a spus Valentin Ivan.

Beneficiile de a fi parte din ACoR sunt nenumărate. În acest caz, primează colaborarea între administrațiile publice locale, împreună fiind mai puternice și punând bazele unor servicii de calitate.

Andreea Anghel: „Voi propune viitorului Consiliu Local posibilitatea de aderare la Asociația Comunelor din România”

Andreea Anghel s-a aflat, zilele trecute, la evenimentul organizat de ACoR Sibiu, la care au participat primarii vechi și noi ai județului.

Ulterior, aceasta a postat un mesaj pe pagina de Facebook prin care arată că va propune viitorului Consiliu Local posibilitatea de aderare la ACoR.

„Mi-ați dat încrederea dumneavoastră să reprezint comuna Turnu Roșu, iar acest lucru mă responsabilizează enorm. Chiar dacă nu am preluat încă mandatul de primar cu drepturi depline, am onorat invitația venită de la Asociația Comunelor din România și m-am bucurat să cunosc primarii și primărițele de comune din județul Sibiu, la inițiativa Președintelui ACoR, domnul Valentin Ivan, primarul comunei Sadu. Vă mărturisesc că am aflat cu vădită dezamăgire că singura comună din județ care NU face parte din acest for este Turnu Roșu. Voi propune viitorului Consiliu Local posibilitatea de aderare la Asociația Comunelor din România, întrucât discuțiile au vizat teme importante cu care ne confruntăm în viața de zi cu zi: pădurile din mediul rural, taxa de salubrizare, problema câinilor fără stăpân, întrajutorarea oamenilor din județul Galați, greu încercați de inundații. Eu cred că relațiile de bună colaborare între primari în general, și primarii din mediul rural în particular, sunt fundamentul unei construcții trainice pentru viitor! Iar menirea noastră în slujba dumneavoastră este de a vă reprezenta cu cinste și onestitate pentru un trai mai bun. Eu pentru asta mă pregătesc!”, a transmis Andreea Anghel.

În cadrul evenimentului, președintele ACoR Sibiu, Valentin Ivan, le-a înmânat celor care și-au încheiat mandatele scrisori de apreciere, pline de emoție, prin care le-a mulțumit că au fost în slujba comunităților și au adus plusvaloare.

„Simțeam nevoia să aștern câteva cuvinte de suflet. Le-am transmis aceste gânduri domnilor primari care își vor încheia acum mandatele, inclusiv mesajul de a rămâne colegi pe viață cu noi, pentru că știm că nu a fost ușor în toată această perioadă, așa cum nu este ușor nici la preluarea mandatelor”, a explicat Valentin Ivan.

De altfel, primarii aleși au fost încurajați la început de drum.

„Puntea de legătură între administrația veche și cea nouă este cheia succesului pentru continuitate și dezvoltare durabilă într-o comunitate. Noi am creat, de fapt, această punte de legătură. Pe domnii primari i-am simțit un pic surprinși față de complexitatea inclusiv a procesului de transfer și de preluare a mandatului. Am considerat că este mai mult decât binevenit ca ei să aibă cunoștințele minime, cu toate că o să le punem la dispoziție ghiduri, care să le fie ca o „biblie” pentru toată perioada mandatului. I-am văzut foarte deschiși, un pic temători, dar în același timp și dornici de a face față exigențelor”, a mai spus Valentin Ivan.

ACOR s-a înființat în 1997. Din grupul de inițiativă, din partea Sibiului, au fost foștii primari din Tilișca, Cristian și Șura Mică. În prezent, ACoR numără, la nivel național, 2.168 de comune.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.