
Îți dorești să cunoști dansurile tradiționale românești și cele săsești din zona Sibiului și să interacționezi cu oameni care împărtășesc aceeași pasiune? Începând cu 8 martie, Muzeul ASTRA organizează cursuri de dans ideale pentru cei care doresc să descopere și să înțeleagă primii pași în arta dansului.
Cursurile se adresează adulților cu vârste cuprinse între 18 și 65 de ani, nivel începători.
„Dansul ajută și la îmbunătățirea coordonării, flexibilității și forței musculare, stimulează creativitatea și expresivitatea și dezvoltă spiritul de echipă și abilitățile sociale. Instructorii de dans au o vastă experiență în domeniu și se dedică formării unei atmosfere deschise, pozitive. Aceștia își adaptează stilul de predare în funcție de fiecare participant, astfel încât toți să se simtă confortabili și să se dezvolte în ritmul propriu. Cursurile sunt structurate într-un mod care îmbină tehnica cu distracția, asigurându-se că fiecare ședință de dans este o experiență plăcută”, spun cei de la Muzeul ASTRA.
În cadrul cursurilor, participanții vor învăța jocuri tradiționale românești – jiana, hațegana, sârba și învârtita, dar și dansuri tradiționale săsești din zona Sibiului.
Cursurile vor avea loc în Pavilionul Muzeal Multicultural, Sala Atelier (S 2), poarta 1, din Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului.
Un modul cuprinde cinci ședințe. Acesta va debuta din 8 martie și se va desfășura până în 5 aprilie, având o durată de câte o oră și jumătate. Cursul se va desfășura o dată pe săptămână, sâmbăta: jocuri tradiționale românești: orele 9.00 – 10.30; dansuri tradiționale săsești din zona Sibiului: orele 11.00 – 12.30.
Instructori de dans vor fi Dorina Tarcea, membră a Ansamblului „Veteranii Junii Sibiului”, și Sebastian Arion, referent și coordonator al Trupei de dansuri tradiționale săsești a Forumului German din Sibiu.
Cursurile sunt gratuite și sunt organizate în cadrul proiectului Dance as Intangible Cultural Heritage: New models of facilitating participatory dance events ( Dance – ICH ), cofinanțat prin Uniunea Europeană, în cadrul Programului Europa Creativă – Creative Europe.
Înscrierile se fac la numărul de telefon: 0756 / 085779, de luni până vineri, între orele 10-16 (persoana de contact Karla Roșca), în limita a zece locuri disponibile / modul.


