Șezătoare a copiilor, la Muzeul Satului Tălmăcel. Cu mărțișoare din pânză țezută, lemn și lână

Atelierul fain de Mărțișor” de la Tălmăcel, inițiat de Mariana-Iulia Filimon, a fost de fapt o mini-șezătoare a copiilor din satele sibiene.

„Am primit astăzi la Muzeul Satului Tălmacel 35 de copii talentați, creativi și iubitori de tradiții din Tălmăcel, Șura Mare, Boița, Sebeșul de Sus, Racovița, Avrig, Sadu, Tălmaciu, Orlat, care au făcut mărțișoare tradiționale, confecționate din pânză țesută, lână, sfoară ori lemn. Cultura, radițiile și cunoașterea meșteșugurilor tradiționale sunt parte importantă din educația și dezvoltarea tinerei generații. Aportul profesorilor, învățătorilor și coordonatorilor de programe, este esențial, iar astăzi de Ziua Națională a Lecturii, doamnele Tomița Izabela, Pop Adela, Iuliana Boța au dat curs invitației și ne-au surprins cu priceperea copiilor, cu programul artistic de cântece din zonă și bunătăți pentru copii. Ne mândrim și ne bucurăm că ați adus atâta bucurie, culoare și voie bună la Tălmăcel”, a transmis Iulia Filimon.

Izabela Tomița a spus, despre acest eveniment că a adus participanții mai aproape de iarna din copilărie:

„Atelierul de mărțișoare de la Tălmăcel, găzduit de minunata Mariana-Iulia Filimon, ne-a adus mai aproape de iarna din copilărie, petrecută în casa bunicilor, de la gura sobei, când mâinile dibace lucrau fără oboseală, iar mirosul de mere coapte sau de dovleac copt in cuptor iți adulmeca fiecare papilă. Azi, au lipsit merele coapte și bunica, dar mâinile harnice ale copiilor din Grupul Mlădițe Sibiene și Grupul Daniel Rosalim din Șura Mare care au confecționat mărțișoare, au reușit să înlocuiască. Atmosfera a fost încântătoare, pentru că cei mici au și cântat și au imprimat in inima tuturor acel sentiment de bucurie pură. Să fii fericit nu îți trebuie multe lucruri, iți trebuie câteva râsete de copii și fericirea e împlinită. Mulțumim, Mariana Iulia Filimon!”.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.