Fost senator de Sibiu, în finala pentru șefia AMEPIP. A obținut cea mai mare notă

Claudiu Mureșan, fost senator de Sibiu, continuă să facă performanță. Acesta este printre finaliștii din cursa pentru șefia Agenției pentru Monitorizarea și Evaluarea Performanțelor Întreprinderilor Publice (AMEPIP). Deși clasamentul oficial de pe site-ul Secretariatului General al Guvernului este anonimizat, se pare că cea mai mare notă îi aparține lui Mureșan.

AMEPIP se află, conform presei centrale, în plin proces de selecție a candidaților pentru posturile de președinte și doi vicepreședinți.

Pentru acest concurs s-au înscris inițial 38 de candidați. Doar trei au trecut de etapa finală a interviurilor, printre care și fostul senator Claudiu Mureșan.

Cine este Claudiu Mureșan

Claudiu Mureșan are 54 de ani și o experiență bogată.


Este absolvent al Liceului Economic „Timotei Cipariu” din Dumbrăveni, licențiat ca economist – Finanțe, Bănci/ Management la Academia de Studii Economice, a urmat un curs post-universitar în Managementul instituțiilor publice și al societăților comerciale și absolvent în Master în Drept European și Executive MBA susținut în cadrul unui program româno-francez.

Mureșan a început și studiile de doctorat în Management.


În Senat, a fost unul dintre cei mai implicați parlamentari din mandatul trecut.
A fost, printre altele, președinte al Comisiei pentru comunicații, tehnologia informației și inteligență artificială, al Comisiei pentru Mediu, al Comisiei pentru buget, finanțe, activitate bancară și piață de capital.


Claudiu Mureșan nu mai are nevoie de nicio prezentare, pentru că sibienii pe care i-a reprezentat cu cinste în Senat îl cunosc pentru numeroasele proiecte ce contribuie și astăzi la o Românie mai sigură și corectă. Cele mai mari realizări ale sale din mandatul de senator sunt proiectele ce se referă la mediul economic, la programe pentru seniori, persoane cu dizabilități, infrastructură, digitalizare, cazier judiciar și cazier rutier online.


Printre ele, se numără și tratamentele stomatologice decontate pentru copiii cu tulburări din spectrul autist și pentru persoanele cu handicap. De asemenea, Claudiu Mureșan este și inițiatorul legilor ce oferă facilități persoanelor cu dizabilități, privind acordarea de prioritate la casieriile/ ghișeele/ casele de marcat ale instituțiilor publice. De altfel, a ușurat mult, prin proiectele sale, viața pensionarilor. Datorită lui Claudiu Mureșan, pensionarii ce depun cereri pentru bilete de tratament sau de odihnă o pot face la sediul primăriei din localitatea lor, evitând astfel deplasările lungi.


Claudiu Mureșan este și cel care a dat viață legii privind includerea obligativității verificării cazierelor judiciare la momentul treceriii frontierei, în cazul persoanelor care însoțesc minorii. Astfel, Poliția de Frontieră Română are acces permanent la ROCRIS, pentru a fi în măsură să verifice situația juridică a însoțitorilor. De altfel, senatorul PSD este responsabil și pentru cazierul rutier online, astfel încât șoferii pot avea acces la istoricul sancțiunilor. De asemenea, a venit cu soluții pentru pensionații din motive medicale și cabinetele de expertiză medicală.


Înainte de a fi senator, Claudiu Mureșan a fost directorul unei bănci multinaționale, CEO-ul unei companii olandeze de transport internațional și a făcut parte din Consiliile de Administrație ale unor companii mari, precum Automecanica, Dafora, Condmag sau Fotaj Sonde Videle.

România poate peierde 400 de milioane de euro

Dacă acest concurs pentru șefia Agenției nu va decurge conform planului, România va pierde 400 de milioane de euro.


Conform Hotnews, unul dintre jaloanele pe care România nu le-a îndeplinit pentru a primi cea de-a treia cerere de plată în valoare de două miliarde euro din PNRR este legat de procesul de numire a conducerii Agenției pentru Monitorizarea și Evaluarea Performanțelor Întreprinderilor Publice (AMEPIP), care funcționează în subordinea Guvernului. Pentru a fi îndeplinit acest jalon, în valoare de 400 milioane de euro, trebuie desfășurat un proces corect de recrutare și selecție.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.