
Astăzi intrăm oficial în primăvară. Din punct de vedere astronomic, în ziua de 20 martie este Echinocțiul de primăvară, când ziua este egală cu noaptea.
”La momentul echinocțiului de primăvară Soarele traversează ecuatorul ceresc trecând din emisfera australă a sferei cerești în cea boreală. Când Soarele se află în acest punct, el descrie mișcarea diurnă în lungul ecuatorului ceresc, fenomen ce determină, la data respectivă, egalitatea duratei zilelor cu cea a nopților, indiferent de latitudine”, potrivit astro-urseanu.ro.
Începând de mâine, 21 martie, durata zilei o să crească, iar cea a nopții o să scadă.
Care sunt tradițiile legate de Echinocțiul de primăvară
”Experții în etnografie și folclor subliniază că în vremuri străvechi, oamenii aprindeau focuri cu scopul de a „arde” iarna și a renaște prin căldură, simbolizând astfel renașterea naturii. Aceste ceremonii de foc, menite să simbolizeze curățarea și regenerarea, sunt încă păstrate în multe comunități și regiuni și implică adunarea comunității în jurul unui foc mare unde se cântă, se dansează și se întrețin legăturile sociale. Așadar, echinocțiul de primăvară ne invită să ne bucurăm de lumina crescândă și să ne deschidem inimile către promisiunile unei noi începuturi în viață și în natură”, potrivit Click.ro.