Drumeție în Rășinari, către Poiana Pensionarilor. Cu slănină la țepușă și cârnați la jar

La final de săptămână, respectiv duminică, suntem așteptați într-o drumeție în familie la Rășinari. Cârnații la jar și slănina la țepușă vor fi bonusurile zilei.

“Vom porni din Rășinari, de la ieșirea spre Curmătură și vom urca poteca spre Cetatea uriașilor, unde vom afla povestea acestora. Continuăm apoi mai departe pe poteca de pe Dealul Ganța, ce merge paralel cu valea Ștezii, către Poiana Pensionarilor. Vom face un popas mai lung acolo, nu doar pentru fotografii ci și pentru a pregăti o vatră, a face focul și a prăji câțiva cârnați la țepușă sau pentru a frige niște slănină. Copiii vor afla cu această ocazie regulile pe care trebuie să le respecte c, astfel încât această activitate să nu pună în pericol pădurea și să fie cât mai puțin dăunătoare acesteia cu putință. După ce servim masa și ne asigurăm că am stins focul și îndepărtat orice pericol, vom coborî înapoi spre Curmătură, pe o altă potecă de pe partea sudică a dealului. Drumeția este potrivită drumeților cu un minim de experiență, dar și copiilor peste 5 ani”, au transmis organizatorii, respective cei de la “Anii Drumeției”.

Întâlnirea are loc la ora 10, în parcarea Pensiunii Dumbrava Sibiului, lângă Hotelul Hilton.
“De acolo ne vom deplasa cu mașinile personale către Rășinari, unde vom debarca drumeții apoi vom duce mașinile la punctul de finalizare a traseului. Șoferii se vor întoarce la grup și vom porni în drumeție”, transmit organizatorii.

Traseul va avea 7 km, durata acestuia fiind estimată la 5-6 ore, cu pauza de masă inclusă.

Un bilet costă 80 lei/adult, respective 20 lei/copil (5-14 ani).
Tura se va ține cu minim 10 participanți adulți.
Copiii de la 5 ani în sus pot participa, cu condiția să fie însoțiți de un adult. Părinții sunt responsabili pentru a evalua dificultatea traseului pentru copii.

Ghid va fi Dumitru Troancă – 0722177001.

Programul „Anii Drumeției” este inițiat și finanțat de Consiliul Județean Sibiu, în colaborare cu Asociația Județeană de Turism Sibiu. Scopul principal este de a îmbunătăți infrastructura de drumeție din județ și de a promova activități specifice ecoturismului.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.