
Colegiul Economic „George Barițiu” din Sibiu a găzduit cea de-a III-a ediție a proiectului județean „Turismul Verde”, o inițiativă educațională care își propune să promoveze ecoturismul și educația pentru mediu în rândul elevilor și al comunității. Evenimentul a avut loc în 11 aprilie, iar echipa pentru organizarea și desfășurarea acestuia a fost formată din cadre didactice de la Colegiu: Bădilă Iuliana, Bîrză Maria Minodora, David Cristina, Gruia Florentina, Putuca Andreea, Murgoi Andreea precum și director Roșca Daniela.
Conform reprezentanților Colegiului, activitățile proiectului au avut ca scop: creşterea gradului de conştientizare cu privire la necesitatea conservării valorilor naturale şi culturale, atât în rândul elevilor cât și în rândul adulților (părinților și cadrelor didactice) și promovarea principiilor educației pentru mediu și a valorilor acestuia prin activități practice de educație ecologică și ecoturism.
La această a III-a ediție a proiectului au participat elevi de la Liceul Teoretic ”Gustav Gundisch” din Cisnădie, Liceul Tehnologic ”Johannes Lebel” din Tălmaciu, Liceul Tehnologic ”Ioan Lupaș” din Săliște, Liceul Tehnologic Mârșa și de la școala gazdă Colegiul Economic ”George Barițiu” din Sibiu. Elevii au fost îndrumați și coordonați de următorii profesori: Bădilă Iuliana, Bîrză Maria Minodora, David Cristina, Gruia Florentina, Putuca Andreea, Murgoi Andreea, Miclăuș Ramona-Elena, Manolache Ana Maria, Bădea Claudia Sorinela, Lac Teodora, Tomescu Cristina-Maria, Pristav Ioana-Andreea, Ion Elena Lămîița, Vilhelem Ana Cristina, Matiu Ioana, Popa Elena Luiza și El-Wagie-Popescu Iulia.
Desfășurarea proiectului a debutat cu prezentarea în acorduri muzicale a unor ținute vestimentare realizate din materiale reciclabile precum: pungi de plastic, hârtie și materiale textile.
A urmat prezentarea lucrărilor pe trei secțiuni: Secțiunea I – Idei de afaceri pentru promovarea Turismului Rural, Ecologic și Cultural; Secțiunea II – Tehnici de promovare a Turismului Verde; Secțiunea III – Prezentarea activităților practice desfășurate în cadrul activităților individuale Atelier pedagogic – Turismul eco în practică.
Evenimentul s-a încheiat cu Expoziția proiectului care a avut două secțiuni: expoziția ECO-CRAFT de obiecte realizate din materiale reciclabile și expoziția “Călătorii culinare” cu produse gastronomice realizate care a dorit să promoveze utilizarea sustenabilă a materiilor prime și evitarea risipei alimentare.
Pentru a continua susținerea proiectelor eco-friendly, Colegiul a dotat sala de clară în aer liber cu plante verzi, flori colorate și cu perne pentru a crește confortul elevilor care desfășoară orele de curs pe băncuțele realizate din europaleți.










