Mănăstirea Sădinca – locul unde liniştea atinge inima

În apropiere de Sibiu, în satul Sădinca, la doar 35 de kilometri de Sibiu, în direcția Ocna Sibiului – Loamneș – Hașag, se află Mănăstirea Sădinca, un loc izolat, aproape uitat de lume, dar, unde credința adună zeci, chiar sute de credincioși.

Liniștea care atinge inima

Pe drumul către Sădinca ne lovește o liniște apăstoare, doar lanurile de porumb şi floarea soarelui încă mai animă dealurile și văile desenate de Maestrul timpurilor.

Dealurile din Podișul Transilvaniei sunt, aici, lipsite de vegetația luxuriantă, dar sunetul cucului şi florile multicolore te îmbie la o stare de bine spirituală.

Stă în natura noastră umană să căutăm locuri cu încărcătură spirituală, să descoperim locuri unde am auzit că se întâmplă minuni, dar să nu uităm de faptul că Dumnezeu e pretutindeni și că stă doar în puterea noastră să-L descoperim.

Intrăm pe poarta Mănăstirii, o poartă din lemn cu ancadrament sculptat cu motive naționale, iar în imediata apropiere ne întâmpină o pictură superbă, copie după picturile zugrăvite de Părintele Arsenie Boca, în Biserica de la Drăgănescu, în apropiere de București. Pictura este amplasată în imediata apropiere de poarta de lemn de la intrare și relatează, pe lângă scenele tipice oricărui program iconografic, şi o mulțime de scene inedite, vizând viața şi păcatele zilnice ale oamenilor

Aici, slujeşte un preot cu har, părintele David Stoica, ucenicul părintelui Arsenie Boca. Parintele David este cel care a ridicat această Mănăstire, care, în urmă cu ani buni, pe vremea când era doar un copil, de doar zece ani, marele Arsenie Boca i-a spus că va ajunge călugăr şi că va ridica o Mănăstire.

Prezicerea s-a adeverit, iar în 2006, cu ajutorul localnicilor, Părintele David ridică în mijlocul satului Sădinca  acest loc de cult şi rugăciune.

Acum, una din cele mai mari mulţumiri ale localnicilor si a Părintelui David  este că numarul oamenilor care vin să viziteze Manastirea crește pe an ce trece. Aici, ai sentimentul apartenenței la o familie mare, unită, ceea ce e un lucru minunat.

Scurtă istorie

Mănăstirea Sădinca a fost construită în anul 2006, iar sfințirea Mănăstirii s-a realizat în anul 2007.

Meleagurile pe care a fost construit aşezământul monahal ascund o istorie tristă şi, totodată, zbuciumată.

În timpul regimului comunist, nu se ştie din ce motive, satul a fost desființat de autoritățile vremii care l-au șters pur şi simplu de pe hartă. Localnicii și-au luat lucrurile în spinare și au plecat, lăsând satul gol. În prezent, mai există câteva familii care locuiesc în acest sat.

Cu toate acestea, duminica, de regulă, Mănăstirea Sădinca este plină de oameni credincioși, care vin cu speranța că problemele din viața lor vor găsi un răspuns. Oamenii vin din toate părțile, din sate apropiate, din Sibiu sau chiar şi din alte oraşe.

Satul Sădinca pare sa prinda viaţă, iar acest lucru îi bucură pe puținii oameni care au rămas în sat.

Cum se ajunge la Sădinca

Traseul este relativ ușor, drumul către Sadinca fiind modernizat din fonduri județene.

Drumul comunal măsoara 2,3 kilometri şi face legătura între DJ 106B (Ţapu-Hașag-Loamneș) și satul Sădinca, ce aparține de Loamneș.

Ar mai fi o variantă Sibiu – Ocna Sibiului – Loamneș – Hașag – Sădinca

  • Mai multe articole semnate de Familia Mea puteți găsi AICI
Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.