Agenția Teatrală a TNRS, modernizată. Chiriac: „Inițial, inaugurarea trebuia să fie în 15 martie, dar am amânat ca să avem cea mai bună calitate!”

Sediul Agenției Teatrale a TNRS a fost modernizat. Luni, 31 mai, a avut loc prima conferință de presă în format fizic a Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu din acest an, în sediul Agenției Teatrale de pe strada Nicolae Bălcescu, recent renovat.

Alături de Constantin Chiriac, director general TNRS și președinte FITS, s-a aflat arhitectul Dorin Ștefan Adam, responsabil de noua identitate a Agenției Teatrale.

„A fost totul susținut de Primăria Municipiului Sibiu. Arată foarte spectaculos. E o investiție cu o sumă realmente foarte mică și ne bucurăm că am putut negocia pentru fiecare leu, că s-a vegheat la calitatea la tot ce s-a produs aici. Veți vedea și alte lucrări în alte părți. (…) Inițial, inaugurarea trebuia să fie în 15 martie, dar am amânat ca să avem cea mai bună calitate. Fiind ziduri foarte groase, în clipa în care s-a decopertat ne-am trezit cu surprize incredibile, cu niște nișe care erau ascunse în pereți. A trebuit să regândim, să reconfigurăm tot ce era de făcut. Sistemul care a fost pus special pentru a putea face și expoziție, un spațiu care pleacă pe rotile… Avem link către tot ceea ce înseamnă Scena Digitală, spațiu de cercetare. Toți studenții noștri de la Departament au șansa să vadă toate spectacolele noastre de pe Scena Digitală aici. Cercetătorii, de asemenea, vor putea veni să lucreze în spațiul dedicat special. Va fi o bibliotecă. Mai avem calitatea plasmelor care dau afară, în astfel încât ce se întâmplă înăuntru să poată fi văzut și afară. Este o continuare firească a ceea ce gândim cu Scena Digitală, pentru că ați văzut că, dincolo de premiile care vin și care sunt binevenite și dau un mic moment de fast și întâmplare, încercăm să construim serios”, a spus Constantin Chiriac, directorul Teatrului Național „Radu Stanca” și președintele Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.