Ziua Adopției, sărbătorită la Biblioteca ASTRA printr-o călătorie specială

Pe 2 iunie, sărbătorim Ziua Națională a Adopției. Cu acest prilej, la Biblioteca Astra, corp B, în intervalul orar 10-20, va avea loc expoziția „Călătorie în lumea Adopției”.

„Începeți cu un treasure hunt distractiv din Piața Mare, urmați punctele de pe hartă și aflați cum îl cheamă pe Ursulețul de la expoziție. Parcurgeți jocul între orele 10:00-19:00, ca să ajungeți în timp la expoziție și să găsiți acolo comorile din lumea Adopției! Ce veți găsi la expoziție? Detalii despre lumea adopției, povești pline de speranță, discuții valoroase cu specialiști și voluntari din domeniu, materiale informative și amintiri de luat acasă, iar pentru copii activități interesante și amuzante”, au transmis reprezentanții DGASPC și Alianța România Fără Orfani.

Conform programului, de la ora 18, veți putea asculta poveștile unor familii care au experimentat adopția și să câștigați unul din cinci premii, prin tombola de la final.

„Astfel, sărbătorim împreună Ziua Națională a Adopției într-un mod educativ și distractiv pentru întreaga familie”, au mai transmis organizatorii.

În România, sunt peste 46.000 de copii în sistemul de protecție al copilului.