460 de profesori din 67 de localități Sibiu vor învăța să acorde primul ajutor

 Pentru a face școlile un mediu și mai sigur pentru copii, 460 de profesori vor participa la cursuri de prim – ajutor asigurate de Crucea Roșie filiala Sibiu, în cadrul proiectului „Prim Ajutor în Școli”.

Consiliul Județean Sibiu, Crucea Roșie Sibiu și Inspectoratul Școlar Județean Sibiu au în vedere prin încheierea unui Protocol de colaborare, asigurarea unui mediu mai sigur pentru elevii școlilor din județul Sibiu. Pentru instruirea profesorilor Consiliul Județean Sibiu va aloca suma de 100.000 de lei, cursurile urmând a fi derulate în cursul acestui an, în incinta școlilor. La sesiunile de instruire vor participa și profesori și educatori din cadrul Centrelor Școlare de Educație Incluzivă aflate în subordinea Consiliului Județean Sibiu.

Unde va fi implementat proiectul

Profesorii care vor participa la cursul de prim – ajutor vor fi din: Mediaș, Sibiu, Valea Viilor, Agnita, Avrig, Mârșa, Cisnădie, Râu Sadului, Sadu, Copșa Mică, Micăsasa, Dumbrăveni, Miercurea Sibiului, Apoldu de Jos, Săliște, Tălmaciu, Boița, Alma, Dârlos, Alțâna, Bruiu, Chirpăr, Merghindeal, Arpașu de Jos, Cîrța, Cârțișoara, Axente Sever, Târnava, Bazna și Blăjel, Biertan, Bârghiș, Brateiu, Ațel, Cristian, Orlat, Gura Râului, Iacobeni, Brădeni, Laslea, Hoghilag, Loamneș, Șeica Mică, Moșna, Mihăileni, Nocrich, Marpod, Poiana Sibiului, Jina, Tilișca, Porumbacu de Jos, Racovița, Turnu Roșu, Rășinari, Poplaca, Roșia, Slimnic, Șeica Mare, Șelimbăr, Veștem, Ocna Sibiului, Șura Mică, Păuca, Ludoș, Vurpăr, Nou, Șura Mare.

„Un curs de prim ajutor este mai mult decât necesar pentru fiecare dintre noi, cu atât mai mult pentru cei care zi de zi au sarcina de a-i supraveghea pe copiii noștri. Să știi cum să reacționezi în situații de urgență, face diferența dintre viață și moarte. De aceea, asigurarea sumelor necesare implementării acestui proiect este o datorie morală pe care o avem față de comunitate. Mulțumesc echipei Crucea Roșie Sibiu pentru acest demers, și vă suntem recunoscători pentru determinare! Sunteți un exemplu de implicare în comunitate, iar noi, ca reprezentanți ai administrației vom susține de fiecare dată prin toate mijloacele orice demers care aduce plus valoare și siguranță locuitorilor din județul nostru”, a declarat Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.