Noi cazuri de COVID în școli. Încă 69 de elevi învață online, din cauza noului coronavirus

Încă 69 de elevi sibieni vor urma cursurile online, din cauza COVID-19. Potrivit Inspectoratului Școlar Județean Sibiu, începând de mâine, 19.640 de elevi (30,36%), din cei existenți în unitățile de învățământ, vor desfășura orele în mediul virtual. De asemenea, conform aceleiași surse, de la debutul celui de-al doilea semestru, 46 de cadre didactice (27 au desfășurat ore față în față) și 39 preșcolari și elevi (31 dintre ei au participat la cursuri) au fost depistați pozitivi la virusul SARS-CoV-2.

„Marți, 2 martie, din cauza cazurilor de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2, a cazurilor de contact direct cu persoane îmbolnăvite cu acest virus sau a modificării ratei de incidență pe localitate, conform datelor de la D.S.P. Sibiu, încă un număr de 69 elevi din județul Sibiu învață în sistem online”, spune Constantin Dincă, purtătorul de cuvânt al IȘJ Sibiu.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Sibiu a aprobat noi măsuri de organizare a activităţii în cadrul unităţilor/instituţiilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, ca urmare a creşterii ratei de incidenţă cumulată peste pragul de 3 la 1000 de locuitori. Astfel, unitățile de învățământ din localitățile Porumbacu de Sus și Șelimbăr trec din scenariul 2 în scenariul 3 – roșu (preșcolarii și elevii din ciclul primar se vor prezenta la școală), 16 elevi din clasa a VIII-a de la Școala Gimnazială ”Mihai Viteazu” Șelimbăr urmând să învețe în sistem online. Ei se vor adăuga celor 90 de elevi din clasele V-VII ale acestei unități de învățământ care învățau în sistem online. În localitatea Porumbacu de Sus, există doar grădiniță și școală primară, toți preșcolarii și elevii mergând în continuare la școală.
Potrivit aceleiași surse, orele se desfășoară în sistem online și la alte unități de învățământ, unde au fost depistate cazuri pozitive de COVID-19 în rândul profesorilor și elevilor. Este vorba despre: clasa a VIII-a A de la Școala Gimnazială ”Hermann Oberth” Mediaș – elev confirmat pozitiv (19 elevi vor învăța în sistem online); clasa a XII a A de la Colegiul Economic ”George Barițiu” Sibiu – elev confirmat pozitiv (29 de elevi vor învăța în sistem online); clasa a II-a B de la Liceul Tehnologic ”Ioan Lupaș” Săliște – cadru didactic confirmat pozitiv (21 de elevi vor învăța în sistem online); clasa a III-a A de la Școala Gimnazială ”Octavian Goga” Rășinari – cadru didactic contact direct cu o persoană confirmată pozitiv (15 elevi învață în sistem online).

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.