Documente despre Unirea Principatelor Române, la Biblioteca ASTRA

Cu prilejul sărbătoririi celor 163 de ani de la înfăptuirea Unirii Principatelor Române, Biblioteca Județeană ASTRA propune publicului o expoziție de documente care evocă evenimentul istoric de la acea vreme. 

Din colecția de publicații periodice aflate în patrimoniul instituției, vor fi expuse pentru public pagini de ziare și reviste care evocă evenimentul istoric de la 24 ianuarie 1859, act prin care se realiza primul pas însemnat pe calea constituirii statului național român unitar, se arată într-un comunicat de presă al Bibliotecii Județene ASTRA.

Astfel, pasionații de istorie românească și jurnalism vor avea prilejul să parcurgă o serie de știri și articole referitoare la evenimentele de la începutul anului 1859. Între publicațiile expuse se numără Revista „Albina” din 1910, „Cuvântul Poporului”, din 26 ian. 1926, „Acțiunea”, din 24 ian. 1936, „Gazeta Sibiului”, din 24 ian. 1941, „Foaia Poporului”, din 29 ian. 1929 și din 27 ian. 1946, ele cuprinzând mărturii ale manifestărilor prin care era celebrată ziua de 24 ianuarie, în cadrul unor adunări festive, parade militare, petreceri țărănești, concerte sau serate.

Documentele sunt expuse în sediul Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu, din str. George Barițiu, nr. 5, etajul 1, în perioada 21 – 28 ianuarie.

 

 

 

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.